MAAHANMUUTTAJA OHJAAMO KEMI  -HANKE (ESR)

Maahanmuuttaja Ohjaamo -kehittämishanke toimii Kemin Sauvotalossa ja on osa monikulttuurista Kohtaamispaikka Mikseriä. Hankkeen toiminta-aika on 2019-2022. Palvelut toteutetaan rinnakkaisina, toinen toistaan tukevina, asiakaslähtöisinä ja resurssiviisaina palveluina.

Työikäisille, kemiläisille maahanmuuttajille
Kehittämishankkeen tuotoksena on Maahanmuuttaja Ohjaamo, joka on helposti saavutettavissa ja helposti saatavilla oleva monialainen palvelupiste työikäisille kemiläisille maahanmuuttajille. Työote on verkostomainen ja tietoa vaihtava, mikä lisää resurssiviisautta toimintojen järjestämiseen ja toimijoiden tavoittamiseen, luo tietoisuutta eri vaihtoehdoista ja tuo osuvuutta sekä oikea-aikaisuutta ohjaukseen.  Maahanmuuttaja Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa, ohjausta ja ura- ja kotoutumisvalmennusta. Apua annettaan koulutukseen, työhön, urapolkuun ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa. 

Maahanmuuttaja Ohjamo Kemi on Toivola-Luotolan Setlementti ry:n hallinnoimaa toimintaa ja Kemin kaupungin kehittämis- ja yhteistyöhanke. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, TE-palvelut, Lapin AMK, Pohjois-Suomen Sosiaalialan osaamiskeskus sekä Kivalo-opisto.

Ilman ajanvarausta maksutonta palvelua

Olipa kyseessä Kemiin työn, opiskelun, rakkauden, turvapaikan tai muun syyn perusteella saapunut ulkomaalainen  ja olipa oleskelun tarkoitus millainen tahansa -  Maahanmuuttaja Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta, laittaa viestin tai soittaa. Tarjoamme asiakkaalle henkilökohtaista palvelua juuri hänen tilanteensa mukaisesti. Maahanmuuttaja Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia.


"Jos et tiedä mistä aloittaa, tule meille!"
 

 

Ryhmien kokoontumiset ilmoitetaan Monikulttuurikeskuksessa ja Facebookissa.
Kaikki ajankohtaiset asiat ilmoitamme Facebookissa.
Tästä linkistä pääset Facebook sivuillemme: Maahanmuuttaja Ohjaamon Facebook

 

Monikulttuurikeskus Mikseri:
Lapintie 11-13, 2.kerros
94100 Kemi